Telefon

+386 (0)41 262 430

E-pošta

info@mojsvetgibanja.si

Delovni čas

Pon - pet: 8:00 - 16:00

Moj svet gibanja je kolektiv, ki si je za cilj postavil zdrav gibalni razvoj dojenčkov in odraslih oseb. Ta cilj uspešno zasledujemo že od leta 2010, ko smo prvič postavili temelje naših programov.

INA ORSAGIna, Moj svet gibanja, babyhandling, kobacanje,

Moje življenje je že od nekdaj povezano z gibanjem. Brez gibanja si ne predstavljam svojega življenja. Ali kot je rekel A. Einstein: »Življenje je kot vožnja s kolesom. Da bi ohranil ravnotežje, se moraš premikati.«

Že od nekdaj sem vedela, da bo moja “služba” povezana z otroki. Z rojstvom svojega prvega otroka sem našla smisel v dojenčkih in njihovem gibalnem razvoju. S konstantnim izobraževanjem se danes aktivno ukvarjam z gibalnim razvojem dojenčkov od rojstva do hoje, saj gibanje vpliva na njihov motorični razvoj in ravnotežje.

Nekaj let sem bila zaposlena v razvojnem centru, kjer je bil poudarek na optimalnem gibalnem razvoju dojenčkov.

Drugače pa sem mama dvema čudovito prisrčnima fantoma, ki sta ves moj svet.
In zaradi katerih sem danes tukaj, v svojem biznisu.
Sem večni sanjač.
Sem večna študentka, čeprav imam vsaj en faks že končan. Zelo rada pridobivam nova znanja (iz knjig, pogovorov, podcastov, uradnih in neuradnih izobraževanj, enodnevnih, večdnevnih, več letnih izobraževanj…).
Verjamem v dobro ljudi in sem velikokrat preveč zaupljiva.
Obožujem dojenčke.
Obožujem kakšne urice, ko jih lahko samo opazujem, kako lahkotno gredo skozi gib.
Če bi jih lahko oz. če bi se moj strinjal, bi jih imela doma ene 30.

Rada berem. Rada delam zapiske (še vedno na roko).
Ker obožujem barvaste zapiske, da si lahko podčrtam besede, naslove z različnimi barvami.
Obožujem zgodnja jutra.
Obožujem morje.
Nekoč bom živela ob morju.
Sem ljubiteljica bele kave z enim in pol sladkorčkoma. In jo pijem res zelo zelo zelo počasi.

SANDRA M. OROŽIM

Odraščala sem ob mami zdravnici. Že kot osnovnošolka sem bila prvi in najstrožji kritik njenih predavanj, ki jih je vadila pred mano, kar je pustilo močan pečat v mojem odnosu do medicine in do človeskega telesa na sploh.

Fizioterapija mi je že v času izbire študija delovala kot stroka, ki obravnava človeka kot celoto. Ta pristop mi je blizu. Že med študijem fizioterapije na ZF UL sem videla, da mi delo z rokami najbolj ugaja. Zato sem podiplomska izobraževanja izbirala v smeri manualne terapije, kjer se vsako leto z novimi ugotovitvami dokaže, da se s pravilno nego telesa da preprečiti oz. odpraviti še tako neprijetne, boleče patologije, ki se pri ljudeh vse pogosteje pojavljajo.

Po mojem mnenju so roke osnovno orodje, gibanje pa osnovna aktivnost fizioterapevtske stroke.